Windows 7 na Windows 11?

14 julija, 2021
Jakob

Ker je zanimanje za prihajajoči operacijski sistem Windows 11 vse večje, so pri podjetju Microsoft nedavno opozorili na prvo uradno poskusno različico operacijskega sistema Windows 11, ki je na voljo v okviru programa Windows Insider.

Windows 11 bo možno namestiti na večino računalnikov, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10. Za to bo treba imeti osebni računalnik z vsaj gigaherčnim 64-bitnim procesorjem z vsaj dvema procesorskima jedroma, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Poleg tega bo treba imeti še grafično kartico združljivo s knjižnico DirectX 12 in gonilniki WDDM 2.0 ter zaslon ločljivosti 720p z diagonalo večjo od 22,9-centimetrov oziroma 9-palcev.

Kaj pa nadgradnja osebnih računalnikov, ki poganjajo operacijski sistem Windows 7?

V podjetju Lenovo se zavzemajo, da bi lahko tudi ti uporabniki prejeli novi Windows 11 brezplačno.
Pogoj bo, da bodo računalniki združljivi z operacijskim sistemom Windows 11.

Obvestilo o prenehanju podpore operacijskega sistema Windows 7.

Edina težava pa bo v tem, da bo treba novi sistem namestiti povsem od začetka, kar pomeni, da bomo izgubili dostop do vseh programov in podatkov.

Neuradno je sicer še vedno mogoče nadgraditi Windows 7 na novejši Windows 10, kar pomeni, da bi v tem primeru lahko enostavno nadgradili naš sistem na novi Windows 11. S tem pa bomo seveda ohranili tako združljive programe kot tudi vse podatke in druge nastavitve.

Dodaj odgovor

menu