Skoči na vsebino

Windows 7 na Windows 11?

Čas branja: < 1 min.

Ker je zanimanje za prihajajoči operacijski sistem Windows 11 vse večje, so pri podjetju Microsoft nedavno opozorili na prvo uradno poskusno različico operacijskega sistema Windows 11, ki je na voljo v okviru programa Windows Insider.

Windows 11 bo možno namestiti na večino računalnikov, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10. Za to bo treba imeti osebni računalnik z vsaj gigaherčnim 64-bitnim procesorjem z vsaj dvema procesorskima jedroma, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Poleg tega bo treba imeti še grafično kartico združljivo s knjižnico DirectX 12 in gonilniki WDDM 2.0 ter zaslon ločljivosti 720p z diagonalo večjo od 22,9-centimetrov oziroma 9-palcev.

Kaj pa nadgradnja osebnih računalnikov, ki poganjajo operacijski sistem Windows 7?

V podjetju Lenovo se zavzemajo, da bi lahko tudi ti uporabniki prejeli novi Windows 11 brezplačno.
Pogoj bo, da bodo računalniki združljivi z operacijskim sistemom Windows 11.

Obvestilo o prenehanju podpore operacijskega sistema Windows 7.

Edina težava pa bo v tem, da bo treba novi sistem namestiti povsem od začetka, kar pomeni, da bomo izgubili dostop do vseh programov in podatkov.

Neuradno je sicer še vedno mogoče nadgraditi Windows 7 na novejši Windows 10, kar pomeni, da bi v tem primeru lahko enostavno nadgradili naš sistem na novi Windows 11. S tem pa bomo seveda ohranili tako združljive programe kot tudi vse podatke in druge nastavitve.